• Vola Brusesæt

    VOLA ARMATURER

Vola

50 år med armaturer

50 år. Så langt skal man tilbage i kalenderen for at nå til 1968, hvor Arne Jacobsen og Verner Overgaard både tegnede og udviklede det ikoniske designbrand, VOLA. De to initiativrige mænd ville producere håndlavede armaturer fra den lille Aarhus-baseret fabrik, som i 1999 flyttede til Horsens, hvor produktionen også foregår i dag.

En af de første opgaver, som landede på skrivebordet hos Arne Jacobsen, var for Nationalbanken i København. Her var der et behov for nye armaturer, ligesom de ønskede sig en række tilbehør, som sammen kunne skabe en rød tråd og en samlet helhed. Og med netop det ønske så VOLA en ny mulighed, og der er på den baggrund opstået et langvarigt samarbejde mellem VOLAs designere og producenter om både armaturer og diverse tilbehør.

Et design for flere generationer

Kun et år efter lanceringen i 1968 blev VOLAs design hædret for første gang. I 1969 modtog det jyske firma ID-prisen for et fremragende design. ID-prisen blev fra 1965 uddelt hvert år af det daværende Dansk Designråd til det bedste, danske design. Også flere, internationale priser og udmærkelser blev senere tildelt VOLA fra blandt andet Museum of Modern Art i New York og Kunstgewerbemuseum i Køln. Der var altså en bred enighed om, at Arne Jacobsens enkelte signatur fungerede.
Alt unødigt blev valgt fra i hans arbejde, hvilket stadig kommer til udtryk i VOLAs design efter hans død i 1971 og frem til den dag i dag.

VOLA har efterfølgende samarbejdet med Teit Weylandt, som på daværende tidspunkt arbejdede for Arne Jacobsen, og sidenhen overtog Carsten Overgaard opgaven og udviklede den kendte VOLA serie i tæt samarbejde med Aarhus Arkitekterne A/S.

Visionen er sikker. Indenfor skandinavisk design af tilbehør og armaturer til køkkenet og badeværelset ønsker VOLA at være det førende brand både nationalt og internationalt. Designet skal uden problemer kunne bruges igennem generationer, hvorfor Arne Jacobsens vandhane (VOLA HV1) stadig bliver brugt af nye og veletablerede navne i arkitekturens verden.

Skandinavisk håndværk

Med et design, der kan overdrages fra generation til generation, opstår der et klart billede af et skandinavisk håndværk med høj kvalitet, der går hånd i hånd med bæredygtighed og et socialt ansvar.

Der er hos VOLA et gennemgående fokus på genanvendelse, og at der i produktionen kun bliver brugt naturlige ressourcer og det nyeste, teknologiske udstyr, ligesom der i virksomheden skal være et både fysisk og psykisk velfungerende arbejdsmiljø. Medarbejderne får mange års oplæring og arbejder i organiseret teams, hvor processerne hele tiden bliver forbedret.

Intet er overladt til tilfældighederne hos VOLA, hvor produkterne først sættes i produktionen, når et salg er gået igennem, og hvor hvert eneste armatur gennemgår en test, inden det bliver pakket og sendt ud til kunden.

Meget er sket på et halvt århundrede, og VOLA kan derfor med flere, oplagte grunde fejre deres 50 års jubilæum i 2018.

2018 Windows 10 Professional 64 Bit Product Key Torrent Microsoft Office 2016 Professional Plus Product Key Free Download windows 10 pro professional product key windows 7 64 bit ultimate product key microsoft office 365 2016 professional plus product key windows 7 ultimate x64 product key microsoft office professional plus 2016 en us product key Free Windows 10 Professional Product Key Generator windows 10 professional product key 64 bit Upgrade To Windows 10 Professional With Product Key Windows Product Key